måndag 16 mars 2009

Nattliga aktiviteter

Klockan är snart midnatt och jag har just varit en sväng uppe på taket och spanat ut över stan. Regnet gjorde takpappen förrädiskt hal men mina bara fötter greppade underlaget förvånansvärt bra när jag ljudlöst smög upp till nocken och kikade över kanten. En enstaka cyklist och bilist trafikerade vägen under mig och vattnet i kanalen var svart och blankt. Vände jag mig om kunde jag se en av karusellerna i folkets park resa sig upp likt ett gigantiskt hamsterhjul mot stadssiluetten. Snålblåsten och dugget fick mig att rysa och jag slank snabbt tillbaka ner genom takluckan och fick sedan famla i totalt mörker fram till dörren. Ner för trapporna och in i värmen. Ingen märkte något. I'm a pro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

underbara emmapemma! en sak ar saker jag onskar sa att jag stod pa ett dansgolv i malmo den 8 mars med dig och alla andra fria levande manniskor! Saknar dig aven om jag ar urusel pa att skriva... du finns i mina tankar ska du veta och jag ar sa nyfiken pa hur malmolivet ar!! massa massa karlek!!!! emilia (pss ro hit me nya addressen innan det ar forsent! snart bar det av ti sverige!)

ohsusie sa...

You go! nattliga aktiviteter ar alltid br aktiviteter. Gillar tanken av dig runtsmygandes pa tak och vindar, you found home. Snart ses vi hemma i almis kanske. jaojao